OmaisOiva-toiminta - mitä se on ja kenelle?

Lohjalla, Vihdissä ja Karkkilassa on arviolta 20 000 henkilöä, jotka auttavat läheistään. Heistä noin neljäsosa toimii läheisensä pääasiallisena auttajana. Raskasta ja sitovaa hoivatyötä heistä tekee noin 900 henkilöä. Oletko sinä yksi heistä?

Sosiaali- ja terveysministeriön Veikkauksen tuotolla tukema OmaisOiva Hiiden seututoiminta on tarkoitettu kaikille läheisestään huolehtiville. Toiminta on valtakunnallisen Omaishoitajaliiiton ja paikallisen Hiiden Omaishoitajat -yhdistyksen omaishoitajien voimavaroja tukeva toimintamuoto.

Osallistuminen ei edellytä omaishoidon tuen saamista eikä yhdistyksen jäsenyyttä. Toimintamuodoista voit valita itsellesi sopivimmat.

OmaisOiva-kioski: tietoa ja tukea annetaan siellä, missä ihmiset liikkuvat esim. kauppakeskuksissa ja toreilla.

OmaisOiva-kahvila: avoimia tilaisuuksia, joissa voi kysyä omaishoidosta, tutustua omaishoitajiin ja yhdistyksen toimintaan.

OmaisOiva-ryhmä: säännöllisesti kokoontuvat omaishoitajien ryhmät sopivat kaikille, jotka kaipaavat pysyvämpää vertaisjoukkoa.

Ovet-valmennus: ryhmämuotoinen Ovet-valmennus avaa ovia omaishoitajuuteen, yhteiskunnan palveluihin, hoivatyöhön ja avustamiseen sekä omaishoitajan voimavaroihin.

OivaHetki: henkilökohtaista keskustelutukea, kuuntelua ja yhdessä olemista, hetki omaa aikaa.